Využitie
gastronomická delikatesa
- mäso
- kaviár
- pečeň
Trochu histórie
Podľa vykopávok, našim dávnym predkom netrvalo dlho prísť na to, aká pochúťka slimáky sú. Už v starom Grécku ich mali v obľube. Avšak Rimania pripravovali slimáky veľmi podobne ako v dnešnom Katalánsku a ľudia v Provensálsku a to na grile, bez predchádzajúcej prípravy. Boli to Riímania, kto vymyslel chov slimákov.
Ve Francúzsku, až do začiatku devätnásteho storočia, slimáky boli iba pokrmom chudobných, pričom vyššia vrstva spoločnosti ich konzumovala v malom množstve iba behom pôstu. Avšak kuchár kráľov a kráľ kuchaov, Antonín Careme (1783 -1833), ozajstný vynálezca klasickej francúzskej kuchyne má zásluhu na tom, že sa slimáky dočkali svojej kulinárskej slávy, ktorá žije dodnes.